Studenter

Få relevant erfarenhet och betalt på samma gång!

Vi tycker att alla studenter som arbetar extra vid sidan av sina studier borde ha möjlighet att jobba med någonting som faktiskt har med sin utbildning att göra. Tyvärr är det sällan enkelt för en student att få relevant arbetslivserfarenhet och det vill vi vara med och ändra på. 

Genom Teknologjobben låter vi relevanta arbetsgivare skapa jobbannonser som du kan söka med ett par klick.

Beroende på vilket upplägg du önskar finns det några olika varianter:

– Arbeta ett visst antal timmar varje vecka rullande

– Arbeta intensivt under en begränsad period 

Dessutom blir din utbildning mer relevant när du får praktisk erfarenhet. Det kommer även hjälpa dig att göra mer medvetna kursval framöver.  

Du kommer även skapa dig ett kontaktnät som är ovärdeligt inför framtiden. 

 

 

Välj rätt utbildning för just dig!

Hur ska du veta att de kursval du gör är rätt för just dig? Det är såklart väldigt svårt att veta men vi är övertygade om att du snabbare kommer fram till sanningen om ditt extrajobb berör de delar som du tror att du kommer gilla.

Kom ihåg vad experterna brukar säga om ordningen kring hur man ska prioritera:

– Börja med något som du tycker är roligt

– Är något roligt kommer du att vilja ägna mycket tid åt det utan att det känns tråkigt

– Lägger du mycket tid på något kommer du att bli bra på det

– Är du bra (eller kanske till och med bäst?) blir du väldigt eftertraktad och kan styra både inkomst och balans mellan jobb och arbete på ett helt annat sätt.

Du bör alltså först fokusera på att hitta det som du verkligen tycker verkar roligt. Med rätt utbildning kommer du att tycka att din framtida arbetsliv är betydligt roligare än om du bara pluggar till det som du tror är rätt och 5 år senare visar sig vara helt fel.

Skapa dig ett försprång

När det börjar närma sig att söka ditt första ”riktiga” jobb efter studierna är det förutom bra betyg även viktigt att kunna visa upp andra relevanta engagemang. Att kunna visa upp relevanta arbetslivserfarenheter kommer att ge dig ett otroligt försprång. Förutom att du redan har arbetat inom det aktuella området övertygar du intervjuaren om att det här faktiskt är något du provat på och tycker är så pass intressant att du vill arbeta vidare med det. 

 

Enkelhet

För att söka extrajobben hos oss behöver du först skapa ett konto där du laddar upp ditt CV och registrerar dina kontaktuppgifter. Varje gång du hittar ett intressant extrajobb klickar du ett par gånger och dessa uppgifter skickas då till arbetsgivaren. Du behöver alltså inte skriva ett personligt brev eller lägga ner en massa tid på att söka ett jobb. Bra va!?