En väg som tar dig framåt

Hos oss på Svevia utgör du som ingenjör en bärande roll i allt vi gör. Vi behöver civilingenjörer och högskoleingenjörer som vill utveckla och utvecklas hos oss. Har du ambitionen att ta en ledande roll i ditt framtida yrkesliv, så har vi en väg som tar dig dit.

Framtiden behöver dig

Svevias mål är att alltid vara bäst på det vi gör – oavsett om vi bygger Sveriges längsta motorväg, reparerar en betongbro eller plogar vägen till fjällstugan. Du är avgörande för vår framtid och för att vi på bästa sätt ska kunna möta de utmaningar inom väg och infrastruktur som Sverige står inför. Vi är det lilla stora företaget där din kompetens och ditt engagemang märks och gör skillnad.

Sedan starten av Svevias traineeprogram 2012 har en av de önskade effekterna av satsningen varit att öka innovationskraften i företaget. För att ta vår innovationssatsning in i framtiden så kommer programmet i än större utsträckning att fokusera på innovation, som både kan utveckla och förbättra Svevia som företag samt branschen i stort.

Är det du som ska dela väg med oss?

Vi söker dig som är nyutexaminerad civilingenjör, högskoleingenjör, eller motsvarande, med inriktning väg och trafik, logistik, väg och vatten, samhällsbyggnad, miljö, industriell ekonomi eller annan relevant utbildning.

Nytt för i år är att vi även söker en trainee till vår avdelning Digital affärsutveckling och IT. Vi söker dig som studerar exempelvis digital affärs- och tjänsteutveckling, innovation, människa- dataintegration, systemvetenskap, eller IT-management.

Du har självklart goda studieresultat från din studietid och oavsett bakgrund och inriktning så brinner du för att arbeta med, och leda, människor.

Traineeprogrammets upplägg

Traineeprogram startar i augusti 2018 och varar i 18 månader. Efter 12 månader går du in i en ordinarie befattning, men deltar fortsatt i gemensamma aktiviteter med de andra traineerna även under de sista sex månaderna. Programmet erbjuder en blandning av teori och praktik och målet är att du som trainee har ett eget ansvar inom ett projekt innan programmet avslutas. För oss är ledarskap viktigt, vilket innebär att du ska kunna leda dig själv såväl som andra samt leda verksamhet, projekt och förändring. Detta får du lära dig och öva på under dina 18 månader som trainee.

Placering inom division eller specialenhet

Under traineeprogrammet kommer du att vara placerad inom en av våra divisioner eller specialenheter. När du ansöker meddelar du vilken division eller enhet du önskar arbeta hos och matchning görs sedan baserad på din profil och dina intressen. Om du är osäker på vilken del av vår verksamhet som du är bäst lämpad för och finner mest intressant så hjälper vi till att lotsa dig rätt.

Division Anläggning

Utför uppdrag inom väg och anläggning, från ny- och ombyggnad av vägar till grundläggnings- och markarbeten för industrier och bostadsområden. Miljörelaterade uppdrag som marksanering ökar i omfattning. Placeringsorter Linköping och Malmö.

Division Beläggning

Erbjuder hela kedjan inom beläggningsområdet, från sten till färdigbelagd och målad väg. Egna täkter, ackrediterad laboratorieverksamhet och många asfaltprodukter ingår i verksamheten. Placeringsorter Umeå, Örebro samt ytterligare två orter baserade på kandidatens önskemål.

Division Drift

Sköter drift, underhåll och service av vägar, gator och broar åt Trafikverket, kommuner, företag, föreningar och privatpersoner. Vi har även skötseluppdrag åt industrier, fastighetsbolag, flygplatser och hamnar. Placeringsorter Stockholm, Västerås, Jönköping, Luleå, Umeå, Västerbottens inland samt ej fastställd ort i Västsverige.

IT stab – avdelningen för Digital affärsutveckling och IT

Utvecklar och driver digital affärsutveckling och IT-stöd åt Svevias verksamhet. Placering av tjänsten är på Svevias huvudkontor i Solna.

Svevia som arbetsgivare

På Svevia har vi en inkluderande arbetsmiljö och därför sätter vi ett stort värde i att du delar våra värderingar – affärsmässiga, omtänksamma, trovärdiga och nytänkande. Det är även viktigt att du vågar stå upp och verka för ett arbetsklimat som välkomnar alla.

Sök till Svevias traineeprogram om du vill vara med och utveckla framtidens Svevia och bidra till att vi når vår vision: att vara nummer ett när det gäller att bygga och sköta om vägar och övrig infrastruktur. Vi ser dig som en långsiktig medarbetare på Svevia och hoppas att du fortsätter att  dela väg med oss även efter avslutat traineeprogram.

Det handlar om din utveckling

Svevias traineeprogram handlar om din personliga utveckling. Därför kommer tre personer att bidra till din utveckling under traineeprogrammet. Din chef och din handledare ansvarar för det dagliga arbetet och ger dig praktisk och teoretisk handledning. Du får även en mentor som fokuserar på att stödja dig i din personliga utveckling genom coaching och löpande kontakt.

Du får möjlighet att bygga upp ett personligt nätverk genom nätverksträffar tillsammans med de övriga traineerna, ta del av intressanta föreläsningar samt träffa andra medarbetare inom Svevia. För att du under programmet ska få en så fullständig bild av företaget som möjligt kommer du att även att praktisera inom andra delar av Svevia än den där du är ytterst verksam.

Ansök idag och dela väg med oss!

Nämn gärna i din ansökan att du hittade jobbannonsen via Teknologjobben.

  • Annonsen har tyvärr löpt ut.
Dela annonsen
Svevia är specialiserat på att bygga och sköta om vägar och infrastruktur. Vi är ledande på drift och underhåll och ett av de största anläggningsföretagen i Sverige.

Vi bygger en liten del eller tar ett helhetsgrepp – från konstruktion till färdig väg. Oavsett om det handlar om motorleder, broar, stadsgator eller privata vägar. Vi utför också markarbeten inför nybyggnad av industrier och bostadsområden.

Vi är Sveriges ledande driftentreprenör och sköter underhållet på många av landets vägar. Vi sköter också ytor runt hotell, shoppingcenter, konferensanläggningar och parkeringar.

Svevia utför alla typer av asfalteringsarbeten – från motorvägar och stadsgator till industriytor och villauppfarter.

Om oss

TEKNOLOGJOBBEN lanserades 2014 av några studenter som tyckte att det var alldeles för tidsödande och krångligt att hitta jobb. Sedan dess har vi blivit Sveriges största karriärsida för teknologer och nyutexaminerade ingenjörer på nätet och Facebook

Kontakta oss

Du kommer lättast i kontakt med oss genom att maila info@teknologjobben.se


Annonsera hos oss

Intresserad av att annonsera hos oss? Klicka här för att läsa mer

Har du redan ett konto? Klicka här för att lägga upp en annons

Gilla oss

Gör som över 5 000 andra, gilla TEKNOLOGJOBBEN på facebook för att ta del av aktuella jobbannonser, nyheter och tips som du inte hittar någon annanstans.