Lösningsarkitekt med helhetsfokus till PwC IT 11 visningar0 ansökningar

PwC:s IT avdelning har ambitionen att bli Sverige bästa IT-organisation. Vi är idag c.a 50 st som servar drygt 3600 PwC anställda på c.a 100 kontor i Sverige. PwC Sverige ingår i det globala PwC nätverket med 157 st. medlemsländer och över 200.000 medarbetare. Den svenska IT-organisation har genom stort engagemang blivit delaktig i många spännande diskussioner kring att förbättra samarbete och harmonisering av IT leveranser med övriga PwC länder.

Är du en erfaren och självgående lösningsarkitekt som snabbt kan sätta dig in i nya områden och gillar förändring?
Drivs du av att hitta smarta lösningar som både ser till helheten och har användaren i fokus?
Då kanske du är den vi söker för att stärka upp vår arkitektgruppering!

Digitalisering och stora förändringar i IT-miljön drivet både av interna och externa krav medför behov av nytänkande och större fokus på IT-arkitekturen.

Som lösningsarkitekt på PwC kommer du tidigt in i utredningar och nya behov där du driver den lösning som du ser är mest värdefull utifrån både verksamhetens behov och arkitekturella planer och roadmaps. Du arbetar främst med initiativ som har påverkan på stora delar av verksamheten, deltar aktivt i strategiskt viktiga projekt och stöttar övriga med riktlinjer och som bollplank.
I rollen ingår tätt samarbete med kravanalytiker, domänspecifika lösningsarkitekter och verksamhetsrepresentanter. Rollen innebär främst att tillsammans med kravanalytiker och övriga lösningarkiekter arbeta fram grova lösningsförlag och säkerställa att utvecklingsteamen har tillräckligt med underlag och stöttning för att effektivt kunna detaljera och utveckla lösningen.

Typiska leverabler:

 • Design av konceptuell arkitektur
 • Stöttar projekt och initiativ med designstöd, div arkitekturella frågor och riktlinjer
 • Genomför arkitekturgranskningar

KVALIFIKATIONER

Grundkompetens:

 • Förmåga till helhetssyn
 • God kommunikationsförmåga för att kunna diskutera frågeställningar både med tekniska specialister och personer utan teknikkunskap
 • Dokumenterad erfarenhet av utveckling och integration.
 • Erfarenhet av att omvandla behov till grov behovsbild och konceptuell arkitektur

Personliga egenskaper:

 • Självgående med en Can Do-attityd
 • Resultatinriktad
 • Pragmatisk och prestigelös

Intresserad? Skicka din ansökan med personligt brev och CV till oss före den 14 januari. Men vänta inte – vi intervjuar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Elin Kröger Nygren på tel. 0725-843905 eller har du frågor om rekryteringsprocessen kontakta Suchandrima Dev vid PwC’s HR-avdelning, tel. 0728-809072.

Varmt välkommen med din ansökan!

 • Annonsen har tyvärr löpt ut.
Dela annonsen

PwC

Vi vågar påstå att PwC är en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare. Som revisorer och rådgivare till 45 000 kunder ger vi dig tillgång till många spännande uppdragsgivare - både stora och små.

Vi är ett kunskapsföretag vars viktigaste tillgång är alla kunniga och engagerade medarbetare. För att klara av våra utmaningar i framtiden så gör vi allt vi kan för att ta tillvara den kompetens och erfarenhet som finns hos vår medarbetare.

Det är viktigt att välja en arbetsgivare där du själv kan påverka dina möjligheter. Hos oss får du växa i din yrkesroll på flera sätt. Vi satsar stora resurser på utbildning, ledarskapsprogram och incitament för våra medarbetare.

Din framtid är just din och ingen annans. Det är du som sätter målen och får det att hända.

Vi ger dig möjligheterna.
Lär känna oss

Om oss

TEKNOLOGJOBBEN lanserades 2014 av några studenter som tyckte att det var alldeles för tidsödande och krångligt att hitta jobb. Sedan dess har vi blivit Sveriges största karriärsida för teknologer och nyutexaminerade ingenjörer på nätet och Facebook

Kontakta oss

Du kommer lättast i kontakt med oss genom att maila info@teknologjobben.se


Annonsera hos oss

Intresserad av att annonsera hos oss? Klicka här för att läsa mer

Har du redan ett konto? Klicka här för att lägga upp en annons

Gilla oss

Gör som över 5 000 andra, gilla TEKNOLOGJOBBEN på facebook för att ta del av aktuella jobbannonser, nyheter och tips som du inte hittar någon annanstans.