Juniora analytiker till Corporate Finance | Stockholm och Göteborg 66 visningar0 ansökningar

På PwC erbjuder vi dig “An opportunity of a lifetime”. Det innebär att du som medarbetare hos oss har möjlighet att utveckla din fulla potential tillsammans med fantastiska kollegor. Genom samarbete i en utvecklande och coachande miljö där vi tar tillvara på alla kompetenser gör vi skillnad. Vill du vara en del av vår Corporate Finance-avdelning?

Nu öppnar vår ansökningsperiod för juniora analytiker i Stockholm och Göteborg. Flera av våra avdelningar söker nya medarbetare med start i september 2019.

Som medarbetare inom Corporate Finance arbetar du i team med erfarna kollegor, där du får ständig kompetensutveckling och ett utökat ansvar utifrån ditt eget intresse och inriktning. Dessutom kommer du, tillsammans med andra juniora kollegor, att ingå i ett internationellt graduate program – Edge. Du anställs i ett av våra Deals team men kommer sedan få möjlighet att rotera mellan olika kompetensteam. Syftet är vi vill ge våra nya medarbetare möjligheten att bygga en bredare kompetens och ett större nätverk. Edge programmet har även en unik internationell plattform för utbildningar och nätverk. Mer information om vårt program hittar du på www.pwc.com/Edge.

Vår svenska Corporate Finance består av flera avdelningar men där vi tillsammans är ca 250 medarbetare. Vi erbjuder ett brett spektrum av tjänster där vi hjälper företag och dess ägare genom hela transaktionskedjan – från analys, värdering och due diligence, till rådgivning och problemlösning i samband med företagsöverlåtelser, omstruktureringar och finansiering.

Exempel på arbetsuppgifter är att vara delaktig i värdering av varumärken, se över stora fastighetsbestånd eller förbereda börsintroduktioner och mycket mer.

Corporate Finance – Göteborg
Vi jobbar i huvudsak med finansiell due diligence och övrig transaktionsrådgivning i samband med företagsförvärv och -försäljning. Finansiell due diligence innebär en detaljerad analys av ett bolags resultat, kassaflöden och värdedrivare. Vi arbetar också med företagsvärdering och finansiell analys vilket innebär t ex förhandlingsstöd vid företagstransaktioner, framtagande av underlag för investeringsbeslut, samt aktiebaserade incitamentsprogram. Tjänsten finns i Göteborg. Läs mer

Mergers and Acquisitions – Stockholm och Göteborg
I vårt team arbetar vi nära våra internationella kollegor och branschexperter med försäljningar och förvärv. PwC är Sveriges ledande M&A-rådgivare för medelstora transaktioner. Vår prisbelönta verksamhet biträder storföretag, PE-bolag och privatpersoner med finansiell rådgivning i hela transaktionsprocessen. Vi finns i både Göteborg och Stockholm och vi söker till båda orter. Läs mer.

Post Merger Integration & Carve-Out – Stockholm
Med fokus på operationella verksamhetsområden stödjer vi våra kunder när de planerar, förbereder och genomför M&A integrationer i samband med företagsförvärv, samt IPOs eller carve-outs vid försäljningar. Utöver detta utför vi även olika typer av due diligence-arbete kopplat till företags operativa verksamhet inför transaktioner. Därmed är våra arbetsuppgifter mycket varierande och utmanade.

Våra projekt är ofta internationella och du kommer få möjligheten att arbeta i team med erfarna konsulter och branschexperter. Vårt arbete har hög strategisk höjd, och du kommer därför också tidigt att ha stor exponering mot våra kunders ledningsteam. Tjänsten finns i Stockholm. Läs mer.

Real Estate – Stockholm
Vår grupp har en stark branschkompetens och gedigen transaktionserfarenhet. Vi medverkar i de flesta större fastighetsrelaterade transaktionerna genom förvärvsrådgivning eller försäljningsrådgivning. Vi har även en stark ställning när det gäller strategisk rådgivning och fastighetsekonomiska utredningar. Tjänsten finns i Stockholm. Läs mer.

Valuation & Financial Modelling – Stockholm
Vi är en grupp som fokuserar på frågor rörande företagsvärdering, finansiell analys och modellering. Som medarbetare inom vårt team får man vara med om att värdera företag och andra typer av tillgångar, förbereda förhandlingsstöd vid företagstransaktioner samt ta fram analyser och Excel-modeller till underlag för investeringsbeslut. Tjänsten finns i Stockholm. Läs mer.

Transaction Services – Stockholm
Vi arbetar med finansiell due diligence och övrig transaktionsrådgivning i samband med framförallt större företagsförvärv och avyttringar. Finansiell due diligence innebär bl a en detaljerad analys av ett bolags balans-, resultat samt kassaflöden. Vidare fokuserar vår analys på att förstå och analysera utvecklingen av de viktigaste värdedrivarna i Målbolaget, fastställa underliggande historiskt resultat samt att utvärdera ett bolags möjlighet att nå sin prognos – allt i syfte för att ta fram relevant finansiell information som beslutsunderlag vid en företagstransaktion. Läs mer.

KVALIFIKATIONER

Vem är du?

För att trivas hos oss är du en utpräglad lagspelare som ser gärna delar med dig av din erfarenhet och kunskap. Du arbetar effektivt, initiativrikt och strävar efter att utvecklas i en dynamisk miljö. Vidare är du social och har lätt för att få kontakt med nya människor. Förutom ovanstående egenskaper värdesätter vi även din stora nyfikenhet för affärer och analys. Du har lätt för att ta till dig ny information och du motiveras av att hålla dig uppdaterad inom affärslivet och lära dig nya angreppssätt.

Vi ser att du som söker är civilekonom och/ eller har en masterexamen i Industriell ekonomi. Till vissa av våra avdelningar söker vi också dig som är civilingenjör eller fastighetsekonom från Samhällsbyggnadsprogrammet. Förmodligen tar du examen i juni 2019 eller har upp till två års arbetslivserfarenhet. Du är en skicklig användare i Excel och dina kunskaper är mycket goda i både engelska och svenska, såväl i tal som skrift.

Läs gärna mer om oss och hur vi hjälper våra kunder på www.pwc.se, men framför allt vill vi veta mer om dig.

Skicka in en komplett ansökan med:

  • CV
  • Personligt brev
  • Betyg från universitetet/högskola
  • Betyg från gymnasiet

Ansökan ska vara oss tillhanda senast den 17 oktober 2018.

Observera att du endast behöver ansöka en gång, även om du är intresserad av flera avdelningar eller orter. När du ansöker har du möjlighet att kryssa i vilken/ vilka avdelningar eller vilken ort du är intresserad av. I ditt personliga brev vill vi gärna att du motiverar vilken/ vilka delar inom Corporate Finance som intresserar dig.

Vid frågor om din ansökan kontakta Rebecca Lönnback Yilma på HR, rebecca.loennback.yilma@pwc.com

Välkommen med din ansökan!

  • Annonsen har tyvärr löpt ut.
Dela annonsen

PwC

Vi vågar påstå att PwC är en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare. Som revisorer och rådgivare till 45 000 kunder ger vi dig tillgång till många spännande uppdragsgivare - både stora och små.

Vi är ett kunskapsföretag vars viktigaste tillgång är alla kunniga och engagerade medarbetare. För att klara av våra utmaningar i framtiden så gör vi allt vi kan för att ta tillvara den kompetens och erfarenhet som finns hos vår medarbetare.

Det är viktigt att välja en arbetsgivare där du själv kan påverka dina möjligheter. Hos oss får du växa i din yrkesroll på flera sätt. Vi satsar stora resurser på utbildning, ledarskapsprogram och incitament för våra medarbetare.

Din framtid är just din och ingen annans. Det är du som sätter målen och får det att hända.

Vi ger dig möjligheterna.
Lär känna oss

Om oss

TEKNOLOGJOBBEN lanserades 2014 av några studenter som tyckte att det var alldeles för tidsödande och krångligt att hitta jobb. Sedan dess har vi blivit Sveriges största karriärsida för teknologer och nyutexaminerade ingenjörer på nätet och Facebook

Kontakta oss

Du kommer lättast i kontakt med oss genom att maila info@teknologjobben.se


Annonsera hos oss

Intresserad av att annonsera hos oss? Klicka här för att läsa mer

Har du redan ett konto? Klicka här för att lägga upp en annons

Gilla oss

Gör som över 5 000 andra, gilla TEKNOLOGJOBBEN på facebook för att ta del av aktuella jobbannonser, nyheter och tips som du inte hittar någon annanstans.