Exjobb inom optiska klockor och frekvensöverföring över optiska fibrer 1417 visningar0 ansökningar

UPPDRAGSBESKRIVNING

Som riksmätplats för metrologi har SP till uppgift att realisera och upprätthålla tiden i Sverige (UTC(SP)). Det utförs idag med mikrovågsatomklockor baserade på atomerna cesium och väte som bas. Nya banbrytande tekniker gör det dock möjligt att mäta och distribuera tid bättre om man använder sig av optiska frekvenser hos laserkylda atomer vilket öppnat för nya spännande applikationer och en möjlighet att omdefiniera sekunden. Därför pågår det nu stor internationell aktivitet inom optiska frekvensstandarder och dess överföringsmetoder.

SP har initierat ett forskningsprogram för att konstruera en laserkyld optisk klocka och utveckla tekniker för att överföra ultra-stabila optiska frekvenser över optiska fibrer. Projektet innefattar högteknologisk forskning inom nobelprisbelönade områden tillämpar spjutspetsteknik inom laserfysik, fotonik, atomfysik och elektronik.

KVALIFIKATIONER

För att hjälpa till att utveckla dessa tekniker söker vi nu ambitiösa studenter med stort intresse av fysik och teknik. Projekt kan anpassas efter önskemål och kompetens.

ANSÖKAN & KONTAKT

Martin ZelanTel: 010-516 58 95
Sven-Christian EbenhagTel: 010-516 55 69
Dela annonsen

SP

SP är en internationellt ledande institutskoncern. Vi skapar värde i samverkan och erbjuder kvalitet i hela innovationskedjan, vilket har stor betydelse för näringslivets konkurrenskraft och hållbara utveckling. Vi är 1300 medarbetare som utvecklar och förmedlar teknik till över 10 000 kunder. Vårt arbete spänner över de flesta teknikområden – från livsmedel till brandteknik.

Om oss

TEKNOLOGJOBBEN lanserades 2014 av några studenter som tyckte att det var alldeles för tidsödande och krångligt att hitta jobb. Sedan dess har vi blivit Sveriges största karriärsida för teknologer och nyutexaminerade ingenjörer på nätet och Facebook

Kontakta oss

Du kommer lättast i kontakt med oss genom att maila info@teknologjobben.se


Annonsera hos oss

Intresserad av att annonsera hos oss? Klicka här för att läsa mer

Har du redan ett konto? Klicka här för att lägga upp en annons

Gilla oss

Gör som över 5 000 andra, gilla TEKNOLOGJOBBEN på facebook för att ta del av aktuella jobbannonser, nyheter och tips som du inte hittar någon annanstans.