Exjobb inom Hållbar Fastighetsutveckling, LCA för ventilationssystem 61 visningar0 ansökningar

Swecos installationskonsulter erbjuder tjänster inom energidesign, komfort och säkerhet. Tjänsteutbudet är brett och omfattar allt från rådgivning och projektering till kontroll och besiktning inom VVS, el, tele, brand och systemintegration.

Livscykelanalys (LCA) är en metod för att få en övergripande helhetsbild av hur stor den totala miljöpåverkan är från olika aktiviteter och produkter. (LCA) kommer att vara ledordet för exjobbet och fokus kommer att vara mot olika ventilationssystem.

I dagens samhälle ligger det mycket fokus på att energieffektivisera fastigheter och verksamheter.
Ventilationsystem är en stor del av fastighetens energianvändning och påverkas mycket av verksamheten. Många jämförelser har gjorts gällande skillnaden på naturlig ventilation och mekanisk ventilation genom bl a skillnad på luftkvalité och energianvändning. Men ventilation är mer än bara energi och luft.

Idén med exjobbet är att jämföra olika ventilationssystems miljöpåverkan genom att utföra LCA på ventilationsaggregat, kanaler, spjäll m m. Samt undersöka skillnader i platsbehov för olika ventilationssystem och konsekvenser av detta ur ett LCA-perspektiv.

Hos Sweco finns kompetens att bygga smarta lösningar för fastighetsdrift. Som konsulter inom installation för samhällsutveckling kombinerar vi våra kunskaper om energi, miljö och installationsteknik. I samarbetet skapar vi nya smarta lösningar för framtidens fastigheter. 

Vem söker vi?

Vi söker dig som är engagerad, nyfiken och som vill vara med och gå in på djupet gällande LCA-analyser. Det är viktigt att du är kommunikativ, ansvarstagande och har lätt för att samarbeta. 

Som installationskonsulter med inriktning inom energi och miljö (hållbar fastighetsutveckling) arbetar vi med energikartläggningar, energideklarationer, miljöcertifieringar, energisamordning, klimatutredningar etc för fastigheter och verksamheter. Det är därför önskvärt att du har kunskaper inom något av dessa inriktningar: VVS, energisystem, arkitektur, byggnadsteknik, installationsteknik eller motsvarande. Genom exjobbet kommer du vara med att påverka utformningen av framtidens fastighetsbyggnader och samhällen.

Det är meriterande med visat engagemang utanför studierna eller om du har arbetat extra/gjort praktik inom byggbranschen alternativt något serviceyrke.

Exjobbet är lokaliserat i Göteborg och ansökningar kommer att hanteras löpande.

Sweco erbjuder

För oss är ditt examensarbete ett utmärkt tillfälle att lära känna dig och få veta mer om dina idéer och din kompetens. För dig är det en möjlighet att uppleva hur det är att arbeta på Sweco och du kommer få jobba med kompetenta kollegor som brinner för att skapa ett hållbart samhälle. Att ha kul tillsammans på jobbet är viktigt för oss liksom att ha bra balans mellan arbete, familj och fritid. Vi är en av Sveriges mest attraktiva arbetsplatser och är branschbäst när unga ingenjörer rankar sin drömarbetsgivare.

Välkommen med din ansökan!

Kontaktinformation

Jonas Rolfhamre, +46 (0) 72 523 56 26

Nämn gärna i din ansökan att du hittade jobbannonsen via Teknologjobben. 

  • Annonsen har tyvärr löpt ut.
Dela annonsen
Sweco är ett internationellt teknikkonsultföretag som erbjuder kvalificerade konsulttjänster med högt kunskapsinnehåll. Uppdragen handlar om allt från förstudier, utredning och strategisk planering till design, konstruktion, projektering och projektledning. Våra ingenjörer, arkitekter och miljöexperter samverkar för att bidra till utvecklingen av ett hållbart samhälle.

Om oss

TEKNOLOGJOBBEN lanserades 2014 av några studenter som tyckte att det var alldeles för tidsödande och krångligt att hitta jobb. Sedan dess har vi blivit Sveriges största karriärsida för teknologer och nyutexaminerade ingenjörer på nätet och Facebook

Kontakta oss

Du kommer lättast i kontakt med oss genom att maila info@teknologjobben.se


Annonsera hos oss

Intresserad av att annonsera hos oss? Klicka här för att läsa mer

Har du redan ett konto? Klicka här för att lägga upp en annons

Gilla oss

Gör som över 5 000 andra, gilla TEKNOLOGJOBBEN på facebook för att ta del av aktuella jobbannonser, nyheter och tips som du inte hittar någon annanstans.