Exjobb inom Hållbar Fastighetsutveckling, LCA för byggnadens konstruktion 69 visningar0 ansökningar

Swecos installationskonsulter erbjuder tjänster inom energidesign, komfort och säkerhet. Tjänsteutbudet är brett och omfattar allt från rådgivning och projektering till kontroll och besiktning inom VVS, el, tele, brand och systemintegration.

Livscykelanalys (LCA) är en metod för att få en övergripande helhetsbild av hur stor den totala miljöpåverkan är från olika aktiviteter och produkter. (LCA) kommer att vara ledordet för exjobbet och fokus kommer att vara mot anläggning.

Materialval och energiprestanda är några av de faktorer som bestämmer hur en fastighet kommer utformas både visuellt och tekniskt. Men det är sällan som man får en helhetsbild av hur mycket en fastighets material påverkar miljön.

Idén är att få fördjupade kunskaper i fastighetens miljöpåverkan och vilka materialdelar av fastigheten som har den största negativa påverkan på miljön samt vad man kan göra för att eliminera eller minska dessa. Huvudfokus är att utifrån ett LCA-perspektiv jämföra olika typer av grundläggning och fundament.

Hos Sweco finns kompetens att bygga smarta lösningar för fastighetsdrift. Som konsulter inom installation för samhällsutveckling kombinerar vi våra kunskaper om energi, miljö och installationsteknik. I samarbetet skapar vi nya smarta lösningar för framtidens fastigheter. 

Vem söker vi?

Vi söker dig som är engagerad, nyfiken och som vill vara med och gå in på djupet gällande LCA-analyser. Det är viktigt att du är kommunikativ, ansvarstagande och har lätt för att samarbeta. 

Som installationskonsulter med inriktning inom energi och miljö (hållbar fastighetsutveckling) arbetar vi med energikartläggningar, energideklarationer, miljöcertifieringar, energisamordning, klimatutredningar etc. för fastigheter och verksamheter. Det är därför önskvärt att du har kunskaper inom något av dessa inriktningar: VVS, energisystem, arkitektur, byggnadsteknik, installationsteknik eller motsvarande. Genom exjobbet kommer du vara med att påverka utformningen av framtidens fastighetsbyggnader och samhällen.

Det är meriterande med visat engagemang utanför studierna eller om du har arbetat extra/gjort praktik inom byggbranschen alternativt något serviceyrke.

Exjobbet är lokaliserat i Göteborg och ansökningar kommer att hanteras löpande.

Sweco erbjuder

För oss är ditt examensarbete ett utmärkt tillfälle att lära känna dig och få veta mer om dina idéer och din kompetens. För dig är det en möjlighet att uppleva hur det är att arbeta på Sweco och du kommer få jobba med kompetenta kollegor som brinner för att skapa ett hållbart samhälle. Att ha kul tillsammans på jobbet är viktigt för oss liksom att ha bra balans mellan arbete, familj och fritid. Vi är en av Sveriges mest attraktiva arbetsplatser och är branschbäst när unga ingenjörer rankar sin drömarbetsgivare.

Välkommen med din ansökan!

Kontaktinformation

Jonas Rolfhamre, +46 (0) 72 523 56 26

Nämn gärna i din ansökan att du hittade jobbannonsen via Teknologjobben. 

  • Annonsen har tyvärr löpt ut.
Dela annonsen
Sweco är ett internationellt teknikkonsultföretag som erbjuder kvalificerade konsulttjänster med högt kunskapsinnehåll. Uppdragen handlar om allt från förstudier, utredning och strategisk planering till design, konstruktion, projektering och projektledning. Våra ingenjörer, arkitekter och miljöexperter samverkar för att bidra till utvecklingen av ett hållbart samhälle.

Om oss

TEKNOLOGJOBBEN lanserades 2014 av några studenter som tyckte att det var alldeles för tidsödande och krångligt att hitta jobb. Sedan dess har vi blivit Sveriges största karriärsida för teknologer och nyutexaminerade ingenjörer på nätet och Facebook

Kontakta oss

Du kommer lättast i kontakt med oss genom att maila info@teknologjobben.se


Annonsera hos oss

Intresserad av att annonsera hos oss? Klicka här för att läsa mer

Har du redan ett konto? Klicka här för att lägga upp en annons

Gilla oss

Gör som över 5 000 andra, gilla TEKNOLOGJOBBEN på facebook för att ta del av aktuella jobbannonser, nyheter och tips som du inte hittar någon annanstans.