Analys av brandskyddat trä med konkalorimeter 1680 visningar0 ansökningar

UPPDRAGSBESKRIVNING

Brandegenskaperna hos trä kan förbättras genom kemisk behandling. Brandegenskaperna har tidigare utvärderats med konkalorimetern ISO 5660 (äldre utrustning). I detta arbete ska ny utrustning installeras och användas.

Olika grupper av brandskyddat trä finns framtagna i tidigare projekt och ska brandprovas.
Uppgiften blir att:
• brandprova i konkalorimetern brandskyddat trä före och efter accelererad åldring
• analysera och utvärdera brandskyddat trä
• jämföra med tidigare resultat från konkalorimetern ISO 5660 (äldre utrustning).

Examensarbetet inkluderar litteraturstudier, installation av ny utrustning (konkalorimeter), materialberedning och mätning av brandegenskaper.

Syftet med examensarbetet är att installera och använda ny utrustning för att kunna utvärdera impregnerat brandskyddat trä. Mellan SP Trä, Stockholm och KTH Byggnadsmaterial.

KVALIFIKATIONER

Relevant utbildning/erfarenhet.

ANSÖKAN & KONTAKT

Handledare är Dr Lazaros Tsantaridis och Birgit Östman, SP Trä, Stockholm.
Examinator är universitetslektor Kjell Nilvér, KTH Byggnadsmaterial.

Lazaros TsantaridisTel: 010-516 62 21
Birgit ÖstmanTel: 010-516 62 24
Dela annonsen
RISE är en unik kraftsamling för att öka samhällets innovationstakt. Genom att samla flera forskningsinstitut och ett hundratal testbäddar och demonstrationsmiljöer i en innovationspartner skapar vi bättre förutsättningar för samhällets problemlösare.

Vi samlas kring utmaningar, och organiserar oss därefter. Experter inom helt olika områden löser tuffa problem och tänker nytt tillsammans. Beroende på utmaning och uppdrag kan vi ta olika roller i innovationssystemet, och när det behövs skapar vi en ny.

Vi ägs av svenska staten och arbetar med – och på uppdrag av – näringsliv, akademi och offentlig sektor. Tillsammans utvecklar vi tjänster, produkter, teknologier, processer och material som bidrar till en hållbar framtid och ett konkurrenskraftigt näringsliv.

Om oss

TEKNOLOGJOBBEN lanserades 2014 av några studenter som tyckte att det var alldeles för tidsödande och krångligt att hitta jobb. Sedan dess har vi blivit Sveriges största karriärsida för teknologer och nyutexaminerade ingenjörer på nätet och Facebook

Kontakta oss

Du kommer lättast i kontakt med oss genom att maila info@teknologjobben.se


Annonsera hos oss

Intresserad av att annonsera hos oss? Klicka här för att läsa mer

Har du redan ett konto? Klicka här för att lägga upp en annons

Gilla oss

Gör som över 5 000 andra, gilla TEKNOLOGJOBBEN på facebook för att ta del av aktuella jobbannonser, nyheter och tips som du inte hittar någon annanstans.